Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Калмиківська громада.» (код ЄДРПОУ: 26411031) був реорганізований і увійшов до складу Старобільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Інформація про впровадження мікропроектів на території Калмиківської сільської ради

Провівши анкетування серед жителів найперша серед сiльських рад громадська органiзацiя «Калмиківське сяйво» була утворена в вереснi 2008 року на територiї Калмикiвської сiльської ради. Очолила Громадську органiзацiю Красникова Олександра Іванівна, яка на той час була завiдуючею Калмикiвським фельдшерським пунктом, і нiколи не була байдужою до проблем села.

Громада була в числi пiлотних громад району, якi спiвпрацюють з проектом ПРООН /ЕС „Мiсцевий розвиток, орiєнтований на громаду”. Громадська органiзацiя мала намiр реалiзувати проект „ Ремонт вуличного освiтлення с.Калмикiвка i тому й назвали „Калмикiвське сяйво” . Але на той час через складнiсть формування бюджету ми не змогли знайти кошти на спiвфiнансування проекту. Та це не зупинило громаду. Небайдужих людей в нашому селi чимало i вони зрозумiли , що лише об”єднавшись та згуртувавшись навколо проблем можна їх подолати спiльними зусиллями. Активiсти громади вiдвiдували всi семiнари — тренiнги, що проводились в рамках проекту ПРООН / ЄС „Мiсцевий розвиток, орiєнтований на громаду”, завдяки чому вони навчились взаємодiї мiж собою , спiвпрацi з органами влади та бiзнесу, а також роботi з технiчними та фiнансовими документами. В процесi сумiсного планування громада склала свiй план розвитку , який було схвалено сесiсю сiльської ради та визначились з прiоритетними напрямками.

Громадська організація “ Калмиківське сяйво” набула позитивний досвід у справі залучення членів громади до безпосередньої участі в підвищенні якості життя мешканців села реалізувавши при співфінансуванні ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток,орієнтований на громаду-1” проект “Енергозберігаючі заходи в фельдшерському пункті села Калмиківка”. Завдяки реалізації проекту члени громади отримали покращені умови отримання медичних послуг: споруду фельдшерського пункту прикрашають нові, зручні , шумозахисні пластикові вікна, сучасні двері з енергозберігаючих матеріалів , коридор облаштовано пластиковими панелями , сучасним лінолеумом , частково оштукатурено фасад споруди шпаклівкою типу “ Бетоніт” під “ короїда”.

Громадська організація “ Калмиківське сяйво” разом сільською радою вже реалізувала проекти , спрямовані на соціально- економічний розвиток громади , а саме:

1.Енергозберігаючі заходи в фельдшерському пункті -капітальний ремонт покрівлі будівлі за адресою с.Калмиківка вул.Аграрна, 25.

2.Заміна огорожі на кладовищі с.Калмиківка ( разом з активiстами громади огорожа встановлена , закріплена та відповідно до заходів з благоустрою сел сільської ради передбачено в бюджеті сільської ради кошти для утримання огорожі в належному стані).

3. Ремонт покрівлі будівлі по вулиці Аграрній , 25 з утепленням фасаду частини цієї ж будівлі, а саме: стін сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

  • Загальна вартість мікропроекту становить 431 001 грн. в т.ч.
  • по розподілу витрат — Громадська організація — 21550 грн.
  • Сільська рада — 202951 грн.
  • ПРООН — 206500 грн.

4. Енергозберігаючі заходи в Калмиківській ЗОШ І-ІІІ ст. (заміна вікон і дверей на металопластикові) роботи виконано в 2017 році за співфінансуванням сільської ради та Старобільської районної ради 50 х 50 %.

  • Облаштування дитячого майданчика на території ЗОШ.

5.Облаштування вуличного освітлення .

Громадська організація не планує зупинятися на досягнутому .У перспективі продовження співпраці з Проектом ПРООН „Місцевий розвиток орієнтований на громаду” та пошук донорських організацій для залучення інвестицій.

Пріоритетними залишаються проекти :

І. Поліпшення благоустрою населених пунктів:

1) Благоустрій паркової зони с. Калмиківка, створення зони відпочинку для дітей та молоді за рахунок встановлення обладнання для дитячого майданчика з вуличними спортивними тренажерами, альтанками в межах с. Калмиківка на території Калмиківської сільської ради;

2) будівництво вуличного освітлення на території сільської ради;

3) ремонт санвузла (перший поверх) будівлі по вул. Аграрній 25, с. Калмиківка;

4) проведення поточного ремонту пішохідного переходу між вул. Аграрна та Шкільна;

5) виготовлення генеральних планів с. Калмиківка та с. Новодонбаське.

ІІ. Поліпшення естетичного та санітарного стану підвідомчої території на належному рівні , а саме:

1) естетичний та енергозберігаючій стан адмінбудівель, санітарний стан вулиць

( доріг, пішохідних тротуарів );

2) упорядкування кладовищ;

3) проведення робіт по ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ ( у разі виявлення ) та викошування трави на території, вивіз сміття;

4) утримання в належному стані пам’ятника загиблим воїнам – односельчанам “ Скорботна мати”;

5) озеленення та впорядкування прилеглої території біля нежитлового приміщення комунальної власності сільської ради, за адресою: с. Калмиківка вул. Аграрна, 25, ( розрівнювання ділянки, завезення грунту для встановлення обладнання ігрового майданчика, встановлення огорожі, висадка дерев, квітів для оформлення клумб, декоративних насаджень, однолітніх озеленювальних насаджень та догляд за ними);

6) проведення прибирання прилеглих територій біля закладів соціально-культурного призначення .

7) проведення робіт по видаленню аварійних зелених насаджень (самопорослі) вздовж асфальтованої дороги по вул. Шкільній с. Калмиківка.

Громадська організація вдячна голові Старобільської РДА Гаркавому Анатолію Івановичу , заступнику голови РДА Григоренко Олені Олексіївні, начальнику управління економіки Старобільської РДА Кулачко Тетяні Борисівні, голові Старобільської районної ради Кулачко Миколі Олександровичу , координаторам Проекту за надання підтримки в реалізації проектів мрій – так ми називаємо наші проекти . Головне досягнення роботи Громадської організації – придбання досвіду та активності, які пробудили свідомість громади , навчили вести документацію і готові працювати над іншими соціальними проектами.

Вуличне освітлення за інноваційними технологіями. 2017 рік.

Сільська амбулаторія (поточний ремонт 2017 рік)

Утеплення фасаду сільської амбулаторії. 2017 рік

Ремонт покрівлі будівлі по вулиці Аграрній , 25 с.Калмиківка. 2016 рік

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування

 

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *